Video

Nuevo Museo Munch

Edvard Munchs plass 1
Oslo (Noruega)

Premi FAD Internacional 2022
(ex-aequo)

Premiats

Valoració del jurat:

Es valora la transgressió del model habitual de museu amb la seva organització en altura. Tot i el seu (a priori) desencert en relació amb el recorregut dels visitants, el projecte fa d’aquesta decisió un motiu arquitectònic en el trajecte i les relacions visuals que s’estableixen respecte el paisatge, a més de convertir-lo en fita urbana. També es valora la permeabilitat i la capacitat cívica de la planta baixa, que fan que l’edifici sigui generador d’activitat i pol d’atracció urbana.
Més enllà dels valors esmentats de l’obra, amb aquest premi, el jurat vol posar en valor la persistència davant tot tipus de vicissituds per tirar endavant una obra d’aquesta complexitat a l’estranger, des de la dificultat de la distància física i cultural.

Autoria:

Juan Herreros, Jens Richter

Empresa promotora / propietat:

Oslo Kommune, Kultur- og idrettsbygg (KID)

Fotografia:

Einar Aslaksen, Adrià Goula, Guttorm Stilen Johansen

Col·laboració:

Gonzalo Rivas, Beatriz Salinas, Carlos Canella, Andrea Molina, Paola Simone, Carlos Ramos, Iván Guerrero, Ana Torrecilla, Alberto Sánchez, María Franco, Raúl García, Frank Müller, Víctor Lacima, Carmen Antón, Ramón Bermúdez, Margarita Martínez, Luis Berríos-Negrón, Spencer Leaf, Verónica Meléndez, Xavier Robledo, Ricardo Robustini, Paula Vega, Lpo Arkiteketer, Bollinger + Grohmann, Arup, Asplan Viak, Multiconsult, Hjellnes Consult, Brekke & Strand Akustikk, Rambøll Norge, Cowi

Premiats

Nuevo Museo Munch | Premis FAD 2022 | International Architecture

Nuevo Museo Munch

(ex-aequo)

air/aria/aire | Premis FAD 2022 | International Ephemeral Interventions

air/aria/aire

(ex-aequo)

Finalistes

Seleccionats