Video

Biblioteca e Arquivo do Município de Grândola

R. Dr.José Pereira Barradas
Grândola (Portugal)

Premi FAD Ciutat i Paisatge 2022
(ex-aequo)

Premiats

Valoració del jurat:

Premi FAD de Ciutat i Paisatge (ex aequo)
Bon día, Carme! i Biblioteca e Arquivo do Município de Grândola de Pedro Matos Gameiro, arquitecto (Matos Gameiro arquitectos), Pedro Domingos, arquitecto (Pedro Domingos arquitectos)
Dos projectes que creen teixit i transformen l’espai públic de la ciutat; en un cas, des de la solució en planta baixa; en l’altre, combinant un edifici dotacional amb l’espai públic. Dues formes diferents de crear espais participatius a la ciutat.

La relació i la successió d’espais públics i col·lectius que genera la Biblioteca i Arxiu municipal de Grândola planteja nous reptes per a l’arquitectura pública. Una intervenció que genera un nou espai central a la ciutat/municipi/poble, tot prolongant la columnata de palmeres de la plaça de la República cap a una transició de zones publicoprivades on interior i exterior es desdibuixen per generar una connexió gradual d’espais de transició entre la plaça i la biblioteca. L’ampli claustre que tanca el cel de Grândola en un gran quadrat a cel obert es trenca pel rugit d’una petita font de marbre blanc vetat. Un petit oasi a la ciutat.

Autoria:

Pedro Matos Gameiro, Pedro Domingos

Arquitectura tècnica:

Pedro Matos Gameiro (Matos Gameiro arquitectos), Pedro Domingos (Pedro Domingos arquitecto)

Enginyeria:

Fernando Rodrigues, Cristina Martinho (Alves Rodrigues & Associados), Luís Mira (Ohmsor), Guilherme Carrilho da Graça, Pedro Paredes (Natural Works), João Guimarães, Leonor Cheis (NPK arquitectos paisagistas associados)

Empresa promotora / propietat:

Câmara Municipal da Grândola

Empresa contractista:

Habitâmega

Fotografia:

Francisco Nogueira

Col·laboració:

Paulo Dias, João Varela, João Carlos Lopes, Raquel Pereira, Abílio Silva, Pedro Gonçalves, Fernando Rodrigues, Cristina Martinho, Luis Mira, Guilherme Carrilho da Graça, Pedro Maria Paredes, João Guimarães, Leonor Cheis

Premiats

Bon dia, Carme! | Premis FAD 2022 | Ciutat i Paisatge

Bon dia, Carme!

(ex-aequo)

(Premi d'opinió)

Finalistes

Seleccionats