Video

Casa Azul

Monte dos Patos
Grândola (Portugal)

Finalista FAD Arquitectura 2022

Finalistes

Valoració del jurat:

Construïda al vast territori de l’Alentejo, la casa sorgeix de la figura d’un extens dipòsit d’aigua orientat al sud, com una caixa de ressonància de tot el paisatge, una superfície de reflex de la plana.
Podem dir que la relació entre la llum i l’ombra és un tema fonamental a l’interior de la casa. Una llarga estança situada a tocar de la piscina conté una sala d’estar i un menjador de planta oberta i, a banda i banda d’aquest espai, dos blocs de doble alçada allotgen zones d’estar obertes que es poden descriure com a sales fresques, espais d’ombra entre la casa i el paisatge.
La resta de la casa s’organitza a l’entorn d’un pati interior tancat que conté un petit estany on sentim córrer l’aigua. Al voltant d’aquest pati, un passadís dona accés als dormitoris, tot i que podem caminar per aquest espai i no reconèixer les portes que els donen accés com si fossin espais secrets.
Aquesta obra és valorada pel jurat per la manera com dona continuïtat a la reflexió sobre la relació entre l’hàbitat i el paisatge. Una obra sobre el confort i el plaer de viure.

Autoria:

Ricardo Bak Gordon

Enginyeria:

ARA - Alves Rodrigues & Associados Lda; CPX Consultoria e Projectos; Acribia - Projectos e desenho técnico Lda

Fotografia:

Francisco Nogueira

Col·laboració:

José Pedro Cano, Maria Barreiros, Tânia Correia, Ara - Alves Rodrigues & Associados, Cpx Consultoria E Projectos, Acribia - Projectos E Desenho Técnico, Lda

Premiats

Finalistes

Seleccionats