Video

Teleclub con colchones térmicos

La Marta, 29
Noviercas (soria)

Finalista FAD Arquitectura 2020

Finalistes

Valoració del jurat:

“Context. Un poble petit en una de les províncies més despoblades d’Europa; pocs habitants a l’hivern, alguns més a l’estiu. Cases baixes amb teulades a dues aigües, magatzems amb un característic aparell de maó doble buit.
Història. L’alcalde, gràcies als molins de vent, va poder accedir a una subvenció i convocar un concurs públic per al local de reunió de poble; concurs que van guanyar dos joves arquitectes per als quals aquesta ha estat la seva primera obra construïda.
El local de reunió no és cap altre que el vell «teleclub», on els veïns es reunien tradicionalment per veure la televisió i socialitzar, a falta de cantina i de centre cívic.
El volum i la textura de l’edifici s’integren perfectament en el context físic i social, amb estratègies arquitectòniques ajustadíssimes al pressupost: austeritat constructiva, rigor termodinàmic gràcies als matalassos tèrmics i llum natural caracteritzen un petit volum que aconsegueix proporcionar la importància que mereix l’únic lloc públic de trobada de la vila.”

Autoria:

Rocío García Peña, Pedro Torres García-Cantó

Empresa promotora / propietat:

Ayuntamiento de Noviercas

Fotografia:

Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

Premiats

Finalistes

Seleccionats