UNIVERSIDAD TORCUATO DI TELLA

Juan Pablo Sáenz Valiente 1010
Buenos Aires (Argentina)

Premi FAD Internacional 2020
Premi d'opinió Internacional 2020

Premiats Vídeo projecte premiat

Valoració del jurat:

“S’ha valorat la capacitat de l’edifici d’expressar molt amb molt pocs elements. I ho fa de manera clàssica: començant per la base d’una obertura més àmplia, de triple mòdul estructural, per fomentar el contacte amb l’espai públic i elevar el volum, seguint pel cos on les llums es desdoblen per exemplificar la densitat de l’ús, i acabant, a manera de rematada, en una terrassa-mirador sobre la ciutat. La contundent decisió estructural ha estat clau per articular tots els altres elements del projecte: l’encaix urbà, la relació amb l’entorn, l’organització interior, la posició de les instal·lacions i el mòdul de la façana. La industrialització com a disseny i com a procediment marca la materialitat de l’edifici i va ser desenvolupada localment, tot i que encara és un tema a desenvolupar especialment en el context argentí. S’ha valorat la qualitat de l’espai de l’escala, entenent-lo com un indret singular en l’entorn educatiu: el lloc de trobada, d’intercanvi i debat. Es tracta d’un edifici que ensenya l’arquitectura de manera doble: mitjançant el discurs clàssic i a través de la construcció contemporània. El jurat ha valorat, a més, la claredat d’explicació del projecte per mitjà de la làmina presentada: ha utilitzat els elements justos i necessaris per entendre les intencions i el significat de l’obra.
Per la seva qualitat urbana, capacitat de comunicar i articular els diferents usos i escales, com també per la contundència de les decisions estructurals i materials, arrelades tant en la tradició clàssica com en la producció industrial contemporània, el jurat ha decidit atorgar el Premi FAD 2020 Internacional a aquesta obra"

Autoria:

Josep Ferrando Bramona, David Recio Muniesa

Empresa promotora / propietat:

Universidad Torcuato Di Tella

Empresa contractista:

Kralicek Obras Civiles S.A.

Fotografia:

Federico Cairoli + Fernando Schapochnik

Col·laboració:

Marcos Feijoo, Pep Batlle , Ilaria Caprioli , Joan Casas , Judit Coma , Bia Coimbra , Victoria Della Chiesa , Roger Escorihuela , Lucía Iglesias , Stefan Kasmanhuber , Taegweon Kim , Malina Lambrache , Victoria Nicolich , Macarena Parnakian , Goun Park , Daniele Russo , Máximo Sánchez , Arnau Sumalla, Adina Verenciuc , Melanie Welzel , Federico De Zatarain, Miquel Rodríguez, Roberto Alfie , Josep Nel·lo , Alex Ivancic , Oriol Vidal, Buit Taller, Play-Time , Nicole Michel Estudio GF SA, Andrés Rodríguez, Edgardo Sequeyra , Ramon Subirà , Delia Dubra , Martín Felgueras, Jorge Labonia , WSDG, Claudio Sesín , Hernán Langé , Hernán Tucci DAKNO

Premiats

UNIVERSIDAD TORCUATO DI TELLA | Premis FAD 2020 | Arquitectura

UNIVERSIDAD TORCUATO DI TELLA

(Premi d'opinió)

Finalistes

Seleccionats