Video

Vivir frente al mar

Calle Antonio Reverte, 88
Los Urrutias, Cartagena (murcia)

Finalista FAD Arquitectura 2020

Finalistes

Valoració del jurat:

“Context. A Los Urrutia, entorn poc regulat i molt divers en volums i acabats: plantes baixes esquitxades de remuntes, colors saturats alternats amb blancs, cotxeres a la façana i darreres a la platja.

Història. Encàrrec privat d’ampliació d’habitatge a primera línia de platja; els clients van anar a buscar els arquitectes perquè els coneixien, sabien de la seva obra, i era exactament el que els interessava.

Ben encaixada al seu context, es tracta d’una arquitectura amb caràcter, que destaca del seu entorn i el qualifica, singularitzant-se en un paisatge ja de per si bastant heterogeni, gràcies a la radicalitat d’un cos estrany col·locat sobre l’edifici existent. Crea oportunitats per a l’arquitectura a l’estructura de formigó, a les protuberàncies afegides al cos estrany, a l’expressivitat de la pell del revestiment. Destaquen els espais i els volums interiors rics i treballats a les textures i els acabats, amb una bona relació interior-exterior: control de vistes, llum natural, aire de mar. Desimboltura sense complexos amb domini de l’ofici.”

Autoria:

Javier Peña Galiano, Lola Jiménez Martínez

Arquitectura tècnica:

Gabriel Ros Aguilera

Enginyeria:

IDEEE Eduardo Díez

Empresa promotora / propietat:

Pedro del Real Mata y Marina Bolt

Empresa contractista:

Pedro del Real y XPIRAL_Javier Peña Galiano

Fotografia:

David Frutos

Col·laboració:

Rodrigo Rodríguez, Antonio Crevillén, Javier Alascio, Shreya Patel

Premiats

Finalistes

Seleccionats