Video

Remodelación Plaza de Mansilla Mayor

Plaza del Ayuntamiento
Mansilla Mayor (león)

Premi FAD Ciutat i Paisatge 2020

Premiats Vídeo projecte premiat

Valoració del jurat:

“Context. Un poble de cases baixes i austeres, envoltat d’alberedes i camp. Poble de l’Espanya buidada.
L’Ajuntament treu a concurs públic la remodelació de la plaça de la Font, i dos joves arquitectes, que treballen a l’altra punta del país, se n’assabenten per un amic, s’hi presenten, i guanyen. I aprofiten l’oportunitat.
La decisió estratègica del projecte d’ampliar l’abast de la intervenció fins a incloure-hi els llocs més significats de la vila obliga a una austeritat de recursos i materials en perfecta consonància amb el lloc. Constitueix una reinterpretació del paisatge castellanolleonès a força de catifes de diversos tipus de formigons rentats. Molt bona lectura i resolució de la font com a lloc funcional, de trobada i d’identitat col·lectiva.
El jurat destaca aquesta obra per la seva excel·lència en la lectura del context urbà i social, per la creativitat i la qualitat en l’ús de recursos molt limitats des del punt de vista econòmic i formal, per la capacitat dels seus autors de mantenir l’ambició arquitectònica en totes les escales de projecte, fins i tot redefinint-ne l’àmbit sense incrementar-ne el cost.
La intervenció en l’espai públic desborda les fronteres artificialment establertes entre el paisatgisme, el projecte urbà, l’arquitectura i el disseny i, a canvi, pica l’ullet al paisatge tradicional existent. “

Autoria:

Iñigo Ocamica Berbois, Iñigo Tudanca Acedo

Arquitectura tècnica:

Iñigo Ocamica e Iñigo Tudanca

Empresa promotora / propietat:

Ayuntamiento de Mansilla Mayor

Empresa contractista:

COYSA S.L.

Fotografia:

Iñigo Ocamica e Iñigo Tudanca

Col·laboració:

Roberto García Sierra

Premiats

Finalistes

Seleccionats