Video

79 Habitatges amb Protecció al Saló Central de Sant Boi de Llobregat

Carrer Baldiri Net i Figueres 5/7
Sant Boi de Llobregat (barcelona)

Finalista FAD Arquitectura 2020

Finalistes

Valoració del jurat:

“Context. On la ciutat perd el seu nom, al límit del polígon i del barri encara sense identitat, molt a prop i molt lluny del parc agrari, al pati del darrere de la metròpoli, al costat de les grans infraestructures de servei. Demà, un tros més de la ciutat.
Història. Concurs públic per a la construcció d’HPO, guanyat el 2009 per un jove equip d’arquitectes en necessària simbiosi amb arquitectes la veterania dels quals era (i és) un grau. Onze anys i una crisi immobiliària i financera després, missió complerta.
Presenciem una acurada exploració tipològica del bloc aïllat d’habitatge, que incorpora patis i perforacions del volum per generar espai comunitari com a lloc de transició entre la gran escala d’una situació exterior encara en construcció i l’escala domèstica, humana i acollidora, dels habitatges. Textures, materialitat, recorreguts i oportunitats per a la trobada i la interacció com a aportacions generoses que superen els límits normatius i programàtics.”

Autors:

Mariona Benedito Ribelles, Martí Sanz Ausàs, Juan Herreros Guerra, Jens Richter

Aparellador:

Eulalia Aran Corbella

Enginyer:

PGI Engineering

Promotor / Propietari:

IMPSOL. Institut Metropolità de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial

Contractista:

ACSA- SORIGUÉ

Fotògraf:

José Hevia

Col·laboradors:

Manuel Arguijo Vila, Abraham Piñate, Carmen Antón, Filippo Sapienza, Xavier Isart, Ignasi Agustí, Clara Vidal, Martha Sosa Días, Verónica Melendez, Paola Simone, Ignasi Navàs, Eulàlia Aran i Corbella

Finalistes

Seleccionats