Video

Adecuación de los restos arqueológicos del antiguo Teatro Romano de Tárraco (Sg. I a.C – Sg. II d.C), y su activación como espacio público. Tarragona (2013-18)

Carrer Caputxins i Carrer Sant Magí
Tarragona (tarragona)

Finalista FAD Ciutat i Paisatge 2019

Finalistes

Valoració del jurat:

"El jurat valora la mirada oberta de l’autor a un espai de gran densitat històrica i complexitat espacial: un emplaçament públic clau de la ciutat de Tarragona en el qual elements patrimonials de primer nivell conviuen amb d’altres de gran impacte espacial i visual, tot plegat amb importants problemes de connectivitat urbana. Tots aquests elements s’han sabut conjugar per donar una resposta satisfactòria —de gran sensibilitat i eficàcia— en la qual tots ells juguen algun paper, i on els nous afegits són capaços de donar sentit, a través d’un nou relat visual, a vestigis inconnexos de diferents èpoques i entitat."

Autoria:

Toni Gironès Saderra

Enginyeria:

Masala Consultors (Miquel Àngel Sala, Marta Pubill, Agustí Roig, Raquel Pascual, Mònica Pi i Pedro Melero)

Empresa promotora / propietat:

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Agència Catalana del Patrimoni Cultural/Direcció General del Patrimoni Cultural (Projecte cofinançat amb fons FEDER)

Empresa contractista:

Constecnia (Cap d'obra: Josep Lluís Garriga). Estructura de ferro: Laconcet (Ramón Cestero)

Fotografia:

Fernando Alda

Col·laboració:

Dani Rebugent, Henry Mezini, Albert Font, Miguel Saludas, Jordi Llort, Dani Messeguer, Miriam Fuster, Carlos Lope, Federica Barraco, Ariadna Balcells, Uxue Jauregi

Premiats

Finalistes

Seleccionats