RENATURA’T

El projecte RENATURA’T, està situat a Barcelona, carrer de la Independència a la parada Glòries-Meridiana número 2742. Zona coneguda per ser el punt de connexió de l’avinguda Meridiana i Gran Via de les Corts Catalanes, dos carrers principals de la ciutat. L’espai destaca per estar a prop del Museu del Disseny, el Centre Cultural de la Farinera, el Casal de joves del Clot i l’institut Salvador Espriu.

La nostra proposta connecta amb la ciutat, abraça a les persones i interactua amb l’entorn, generant un espai d’espera al transport públic, un aixopluc per les adversitats climàtiques i un espai on persones i empreses interactuen a través d’una experiència de realitat augmentada, nova forma de comunicació i interacció social que apropa la cultura als habitants.

L’estructura consta de peces ceràmiques, donant valor al producte artesanal amb material de proximitat i de la terra, inspirades amb la forma del panot de Barcelona, amb un blau interior que destaca el caràcter mediterrani de la ciutat. Les peces generen una estructura corba, amb coberta de llistons de fusta local, on permet enredar-se l’heura que creix de la mateixa peça ceràmica. A l’interior de la corba, s’endinsa un banc de la mateixa fusta de la coberta, que permet aturar-se i apreciar la flora autòctona que creix als laterals de l’estructura apropant d’aquesta manera espècies pol·linitzadores.

Google Maps