SOTA NÚVOL

L’emplaçament de la parada de bus es troba emmarcat entre el barri de Sant Josep Obrer, l’hospital Sant Joan, el campus Bellissens URV i la via del tren, quatre punts de confluència no resolts amb l’actual teixit urbà de l’extraradi de Reus.
La carretera que connecta la parada, actua com a eix principal d’unió entre el nucli urbà i les ciutats perifèriques (a causa d’això, el soroll en aquest punt és una constant durant la major part del dia), això genera l’aparició de rutes de bus tant urbanes com interurbanes.
La protecció enfront d’agents ambientals i els elements de confort com el sol, el vent, pluja i seients, són inexistents.
La topografia del punt en qüestió, es troba en un desnivell negatiu entre 2,3 m i 1,4 m entre la carretera principal i la via peatonal d’accés a l’universitat i hospital.
En conseqüència, projectem una estructura superlleugera que genera una condició espacial d’aixopluc, mitjançant una malla quadriculada de 1.4m, on, en alguns punts, unes teles tensades horitzontals, generen ombra a l’espai inferior.
Tractem la topografia existent com a barrera natural del soroll, generant diferents volums de terra compactada que s’adapten segons la seva disposició al terreny, com a elements de suport o seient.
Per tal de millorar la sensació de confort, plantem una barrera vegetal en contra de la direcció predominant del vent.
Els espais generats es diferencien segons el temps d’espera a la parada, disposant punts de seure d’esquenes per l’espera de llarga durada (+15 minuts) en el punt més llunyà, punts de seure de cara per l’espera de mitjà durada (15-5 minuts) i punts on estar dret per l’espera immediata (-5 minuts).

Autoría: Sadibou Sow Sow, Nicolás Hiller Sassi, Joel Gras Joval, David Romero Forn

Profesorado: Inés de Rivera Marinel.lo

Escola Arquitectura de Reus, Universitat Rovira i Virgili

Google Maps