#reconfiguració @activa365

En aquest projecte s’estudien els conflictes dels espais col·lectius i es cerca una proposta d’acció i intervenció per la transformació dels mateixos.

Ens centrem concretament en la reconfiguració de les cobertes planes i transitables dels espais col·lectius dels edificis. Aquests espais estan en desús, inutilitzats, oblidats… és a dir, són espais en la majoria dels casos morts o desaprofitats. Un luxe en els moments actuals a on el preu del m² de l’habitatge està encara sobrevalorat.

Aquesta intervenció que pot ser temporal o permanent i sense límits espaials pretén fer accessibles les cobertes per a tot tipus d’usuaris i comunicar-les entre elles a través de passarel·les i/o escales creant una xarxa diferent de la de cota zero entre les diferents cobertes. Es poden crear espais per la pràctica d’esport, d’oci, de reunions, horts urbans o simplement per tindre una zona a l’aire lliure segura.

Es pren com a referència el projectes utòpics com el “”New Babilon”” de l’arquitecte Constant Nieuwenhuys, que volia aconseguir promoure la lúdica i la creativitat de les persones a través de la unificació dels espais d’habitatge o d’altres reals com “L’Unité d’Habitation” (Le Corbusier 1955), o el Barri Gaudí de Reus (Ricardo Bofill 1964) on els arquitectes ja proposaven aquest ús comunitari de la coberta.

Alumnes Eadr Reus

google.com/maps/d/edit?authuser=0&authuser=0&hl=ca&hl=ca&mid=z3riqT4rJTdc.kx898Okr1sfY

Google Maps