Perspectives

Per a la realització del projecte d’Habitacola 2018 vam començar buscant un poble que tingues un espai d’interès i hi pogués accedir el bibliobús. Finalment vam escollir Renau ja que aquest gaudeix d’una plaça en el mig de la població, que uneix el casc antic amb uns habitatges de nova construcció i la piscina municipal. En aquest punt es troba l’ajuntament i just davant tenim una zona sense ús amb unes vistes d’un prat i amb un parell de masos, la qual creiem que s’ajusta totalment amb l’espai que buscàvem.

Ens va semblar interessant la interacció que podríem obtenir construint uns mòduls que ens donguessin servei per a la parada i alhora emmarcant el paisatge creant unes perspectives, d’aquí el nom del nostre projecte.

Perspectives és un conjunt de quatre mòduls rectangulars, cadascun diferent. Plantegem un espai en el qual et pots estirar, un altre amb taula, un espai de bancada a banda i banda i un totalment lliure. Aquestes estructures d’acer corten recobertes de fusta en el seu interior s’asseuen sobre una tira de formigó la qual pretén també que s’utilitzi com a banc i es complementen amb un tòtem amb tota la instal·lació elèctrica necessària i una senyalització de la parada.
Aquesta zona es situaria davant de la parada amb una distancia necessària i es complementa amb unes zones quadrades de formigó i arbres que aporten ombra que acaben de vestir l’espai i la converteixen en una plaça.

Google Maps