AMFIBOOKS

Pensem realment que la cultura ha d’arribar a tots els racons del nostre país? Som capaços de posar els mitjans suficients per fer-ho possible? Un bibliobús és una biblioteca pública destinada especialment al préstec de llibres, revistes i/o pel•lícules als barris o medis rurals. De manera ocasional, també ofereix espectacles que acosten a l’espectador d’aquest entorn al món del teatre. És des d’aquests llocs més apartats dels nuclis de població que sovint falten mitjans per accedir a les grans biblioteques que podem trobar en qualsevol ciutat de dimensions mitjanes. Ara bé, hem de limitar-nos a la mobilitat d’un autobús amb rodes? Pot una biblioteca mòbil desplaçar-se volant, navegant o pedalant?
Ens trobem situats a la província de Tarragona. Multitud de pobles rurals situats al costat del riu Ebre. Ascó, Vinebre, Garcia, Benissanet, Ginestar, Miravet, Rasquera, Riumar… Municipis amb una població inferior als 3.000 habitants, i amb dues característiques comunes: no disposar de biblioteca pública, i per tant haver de desplaçar-se per trobar-ne una i estar ubicats a la vora del riu Ebre.
Situem el nostre projecte al municipi de Miravet. Un projecte social, amb l’objectiu d’aconseguir l’ambient idoni per llegir un llibre, consultar una enciclopèdia, o simplement relaxar-se vora el riu Ebre. Degut a la distància entre els pobles pel pas del riu, la proposta presentada és un autobús amfibi, capaç de circular tant per aigua com per terra.

Google Maps