Vincles

Aquest projecte neix de la inquietud de crear un objecte de disseny basat en el disseny universal i la inclusió dels nens amb paràlisi cerebral.
Vincles” és un projecte que promou la normalització i la inclusió dins de l’àmbit educatiu, amb la unió de la Ludoteca Guitard amb el Centre especial Esclat, dos centres que comparteixen espai exterior.
Amb un joc de construcció que treballa la psicomotricitat fina, la creativitat i també potenciant el treball en equip entre els nens. On els nens podran crear ambients lúdics i de treball aprofitant tots els avantatges que té un espai a l’aire lliure (la llum, les ombres, les diferents textures…)

Utilitzant un mètode de fabricació que s’està implantant al barri de les Corts gràcies a l’“ateneu” de fabricació digital, que és l’ús de les màquines 3D. Creant una lògica ecosistèmica de barri on es sumarien nens de secundària que fabricarien la peces principals amb tallers que s’impartirien en l’“ateneu”.
Vincles” pretén deixar enrere prejudicis i que els nens aprenguin a jugar amb tota mena de nens, que ningú no és menys que altre i que ningú no té limits, que aprenguin a ajudar i a compartir un espai i que aprenguin, sobretot, com diu el títol del projecte, a unir vincles entre nens de diferents edats i característiques perquè aprenguin tots a mirar-se amb altres ulls.

Autora: Estrella Serena

Bau, Centre Universitari de Disseny de Barcelona

Professora: Mariona Genís

Google Maps