SERENDIPIA

La intenció d’aquest disseny ha estat generar un espai en el qual es fomenti la creativitat, en el qual els nens puguin interactuar amb l’espai i sigui un lloc de joc i al mateix temps d’aprenentatge.
El disseny i l’articulació que s’ha desenvolupat als patis ha estat el joc i la continuïtat de l’origami.
És un art que consisteix en el plegat de paper sense utilitzar tisores ni goma d’enganxar per obtenir figures de formes variades.
Aquesta essència és la que s’ha volgut transmetre a aquest projecte, amb la gran estructura com a element principal de l’espai de la qual van sorgint diverses formes que van recorrent un camí, incloent les zones de joc.
Tot l’espai ha estat creat perquè els nens toquin, interactuïn, ideïn i creïn ells mateixos, a certes zones del pati formes noves de lleure i entreteniment.

A més s’han volgut percebre els cinc sentits: el sentit de l’oïda es representa amb jocs de so, en el qual a través de botons situats en certs punts sota l’origami, sonen les veus d’animals, l’olfacte en canvi es ressalta a través de la vegetació, el tacte per l’aigua, sortint de l’interior de l’origami, i les diferents textures fetes servir. El gust, ja que és l’hora del dinar per als nens/as i finalment la vista, que es representa a través del disseny i sobretot de l’origami com a element escultòric.

Autors: Irene Morcillo Olmedo, Elia Morales López, Cristina Garcia de Lamo

Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi

Professora: Carmina Vicens Molina

Google Maps