DE CASA A CASA

DE CASA A CASA, és un projecte en el qual en centrem sobretot en els pobles petits i intentem millorar la comunicació entre ells.
Ens hem fixat que si volem anar d’un poble a l’altre amb transport públic, hem de passar si o si per Barcelona centre, sigui mitjançant autobusos o trens, i fent a més diversos transbords, i això ens fa perdre molta estona de viatge.
La nostra idea és descentralitzar la gran ciutat i poder crear una via de comunicació entre aquests tres pobles.
En ser pobles poc habitats i relativament lluny de la ciutat, hi ha poques línies i hores d’autobusos. Trobem en comú la incertesa de saber quan passarà l’autobús, els pocs horaris que hi ha, i la por de quedar-se penjat en cas que hagi passat cinc minuts abans de l’hora.
No pretenem que hi hagi més horaris, sinó que el que volem solucionar són els espais d’espera, crear un ambient acollidor on la persona que està esperant, s’hi pugui estar tant deu minuts com una hora i hi estigui còmode, ja que no sap quant de temps s’hi estarà.
La manera en què volem connectar aquests tres pobles, no és tan sols posant una línia d’autobús entre ells, sinó també, jugar amb la materialitat de cada poble i combinar-los.

La idea del projecte és jugar amb el dins i el fora. A l’interior, recobert de quatre parets amb el material més comú de cada poble s’hi troba un banc ample amb forma corba per més comoditat i que hi càpiga més gent, fomentant la comunitat i relació amb els veïns i veïnes. Aquest banc, juntament amb el seient dret de fora està fet amb materials dels altres pobles triats, creant així un vincle comú.
A la part exterior, hi ha una paret, feta també amb material típic de cada zona, on deixa córrer l’aire. Hi ha un seient a peu dret, per arrepenjar-te i aquesta part està coberta amb tela, teixit o plantes, en cada cas.

En resum, el projecte DE CASA A CASA busca transformar les esperes del transport públic en moments d’unió i connexió entre els pobles petits. Amb un disseny acollidor i materials locals, no només millora la mobilitat, sinó que també teixeix vincles comunitaris forts. És una oportunitat per descentralitzar les grans ciutats i fer del viatge una experiència compartida i enriquidora.

Google Maps