belt

Ens trobem al nord del Parc Natural d’Aigüestortes i Sant Maurici. Tredòs és un poble integrat dins la comarca de la Vall d’Aràn, una regió connectada a la resta de termes per una sola carretera, i que disposa d’una línia de transport públic amb 10 parades d’autobús que uneixen tots els pobles, des de Baqueira fins a Vielha.
La proposta es planteja com un refugi analògic. Un espai que prescindeix de les noves tecnologies i destaca el valor de la simplicitat.
En un món on la connexió digital envolta cada moment de les nostres vides, convidem als usuaris a desconnectar per connectar de manera més profunda.
L’objectiu d’aquesta proposta és crear un espai de reflexió, tranquil·litat i de simbiosi amb la natura. Un espai on l’espera es transforma en una experiència. Un element que s’apropa a l’escultura i que s’integra completament amb l’entorn, com si sempre hagués format part del paisatge.
La construcció, amb plaques d’acer corten, evoca una sensació de pertinença i respecte pel medi ambient. Utilitzant l’acer corten capturem el caràcter canviant i evolutiu de la natura a través de la seva oxidació. El disseny, partint de formes i patrons irregulars, s’integra visualment amb el paisatge, i genera els espais enmarcats que busquem.
L’estructura està composada per un panell sandvitx format per dues xapes d’acer corten i unides per perfils quadrats d’acer.
Un perfil LED recorre tota l’estructura, resseguint la forma irregular i creant un halo lumínic que la realça. Uns panells solars ubicats a la part superior de l’estructura, subministren l’energia necessària per a la il·luminació LED.
D’aquesta manera involucrem el disseny i l’arquitectura, i donem resposta a la necessitat de formalitzar un espai d’espera, realitzant una mínima intervenció i interferència en l’entorn, amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental i harmonitzar amb el paisatge.

Autoria: Anna Castanyer

Professorat: Rubén Páez, Eduard Villaronga

Escola Municipal Art i Disseny Terrassa

Google Maps