Com a la terrassa, enlloc

Obrir la finestra, respirar aire fresc, sortir al balcó, veure quin dia fa i gaudir de la primera llum del dia mentre esmorzes amb un bon cafè a l’exterior; és un plaer, un privilegi. La terrassa com a espai habitable hauria de ser quelcom obligatori en els nous habitatges de les ciutats i amb aquest projecte tractant el tema in-between posem en qüestió la manera en la qual entenem aquest espai privat.

“Com a la terrassa enlloc” neix de l’estudi de l’ús de les terrasses i l’espai exterior habitable a la ciutat de Barcelona. Concretament, ens centrem en la remodelació dels Habitatges del Congrés Eucarístic construïts l’any 1962 on podem evidenciar la necessitat de replantejament d’aquests espais per la millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

La proposta parteix de la simplificació i millora de la planta construïda del bloc. D’aquí sorgeix la proposta de dissenyar d’espai in-between i façana. Les terrasses són repensades de manera que poden ser habitables i tenen aquesta pell, aquestes mallorquines de fusta movibles a l’abast dels habitants per graduar la llum, la temperatura, l’atmosfera i la privacitat. Aquesta nova terrassa ve amb un canvi en el paviment on tant paviment interior com exterior es troba al mateix nivell apropant i unificant els dos espais que desperten una nova manera d’habitar. A més a més, s’afegeixen a façana aquestes finestres habitables pensades per la introspecció i la tranquil·litat amb un mateix dialogant amb les altres obertures del bloc.

Google Maps