PARC EUROPA

Trobat al centre de Salou, i amb gairebé 5 hectàrees de superfície hem arribat a la solució d’aquest parc. Anomenat d’aquesta manera fent referència, per una banda, a què és un parc que vol acollir de manera homogènia i natural tant als gossos com als seus amos, evitant el típic pipican, amb un disseny modern que permeti la bona relació i la comoditat de tots els seus usuaris, com d’alguna manera vol fer la comunitat europea. I, per altra banda, a la Plaça Europa de Salou, punt d’entrada i de sortida de la ciutat en qualsevol direcció.
Hem decidit aquest espai perquè és al centre de la ciutat. A prop de zones residencials, i és punt
neuràlgic d’aquesta. Partim d’una zona pensada com a zona verda però poc cuidada. Per tant, la volem renovar aprofitant per construir un espai igual d’obert, però tenint en compte el benestar ambiental dels usuaris. Fent d’aquesta ubicació un parc on sigui agradable anar a passejar. Amb gos o sense (tot i que hi
estigui pensat per fer-ho amb).
Ho hem tractat d’una manera on es generin ombres i clars. Amb un umbracle creat amb canya de riu, que alhora ens resol la meitat del límit perimetral del parc, evitant així la contaminació visual d’una tanca comercial. I, per altra banda, una gran zona central d’arbres de fulla caduca, que a la primavera i l’estiu ens permetran gaudir d’una gran zona d’ombra i fresca. Lluny d’acabar amb una zona de jocs per gossos, hem volgut pensar en tenir un espai obert, amb amplitud perquè puguin córrer, i interactuar entre ells. Afegint també una zona d’agility, així, amb els seus propietaris, poden treballar també la disciplina i intel·ligència dels cànids.

Google Maps