#barrios @expand262

“EXPANDING PUBLIC SPACES #barrios@expand262

Als barris de les nostres ciutats hi ha milers d’edificis en desús ubicats en sòl urbà. Tots ells pensats per a un fi el qual no es desenvolupa. Se’ns privatitza el seu pas de manera que són forats negres i per tant, inútils a nivell públic.
Per altra banda, tenim tots aquells espais lúdics i de lleure, com podrien ser parcs, jardins, places,… aquests es veuen afectats pel clima. En la intempèrie, el vent ens fa buscar un refugi, amb el sol i la calor busquem una ombra i quan plou busquem un aixopluc.

El que proposem és una extensió del sol urbà, aprofitar la coberta que ens proporciona el mateix edifici i d’aquesta forma gaudir dels espais que una vegada havien estat pensats per a utilitzar-los. Dóna’ls-hi un ús, un ús social, lúdic, d’oci, urbà i públic per als veïns del barri.

Es planteja utilitzar el mateix mobiliari urbà que trobem en el nostre espai públic i portar-lo als edificis d’aquesta tipologia, de manera que pugui associar-se a la tipologia d’aquests espais.

Per a la seguretat en front de les caigudes, s’ha plantejat utilitzar la malla taronja d’obra, un element flexible i no permanent, que ens permetrà un muntatge i un desmuntatge fàcil en cas que es vulgui tornar l’ús original de l’edifici.

D’alguna manera, estem expandint els espais públics dins dels barris de les nostres ciutats.

Emplaçament de l’edifici:
google.es/maps/place/41%C2%B009’38.3%22N+1%C2%B026’15.4%22E/@41.1606663,1.4376938,289m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x0

Idea original de:
Aura Roca i Maite Puey

Escola:
Escola d’Art i Disseny de la Diputació Tarragona a Reus.
dipta.cat/eadr/

Professors:
Nacho Álvarez i Juanjo Ucha”