Lectura a la vista

Pinedo és una pedania de València, situada al sud de la ciutat, que compta amb 2.667 habitants. El seu casc es localitza en el marge sud de la nova desembocadura del riu Turia, envoltat d’horta, arrossars i mar, part del seu territori està inclòs dins del Parc natural de l’Albufera. És just allà, entre el ric entorn de l’horta i la platja, on es planteja la parada del Bibliobús: en una zona d’aparcament públic situada a 10 minuts del centre del poble, adjacent al passeig marítim, amb la intenció que serveixi com a incentiu per reviure aquesta zona, oblidada en els últims anys.

D’aquí sorgeix la idea del far com aquest reclam del món naval que marcarà el punt geogràfic del Bibliobús, al mateix temps que ens guiarà cap a la lectura. A més, uns bancs corbats com a onades emfatitzaran aquesta poètica amb una circulació fluida del passeig fins a la parada, creant un recorregut que quedarà emmarcat per uns bastidors lluminosos.

D’aquesta manera, la proposta es resol amb quatre elements: un gran far creat amb un contenidor marítim reciclat; uns bancs de fusta industrialitzables, en els quals s’inseriran uns marcs d’aquest mateix material amb il·luminació perimetral que, alhora, serviran per generar zones d’ombra col·locant unes senzilles xarxes de pesca entre ells; i uns pufs amb teixit resistent per a exteriors i rentables, a tall de mobiliari independent que s’adapti a les corbes i a maneres d’asseure’s més diverses.

 

Google Maps