Canigó

Per a la nostra proposta de la XXX edició d’Habitácola 2018 ens traslladem al municipi de Folgueroles, que es troba en l’extrem est de la plana de Vic.
Escollim els voltants de l’Ajuntament per ubicar la parada del Bibliobús perquè té una zona espaiosa que permet maniobrar fàcilment al bus per al seu estacionament i, a més annex, trobem un gran espai de zona verda amb alguns arbres de tipus castanyers i amb algun banc on poder asseure’s.

Folgueroles està vinculada al poeta J.Verdaguer perquè és el municipi on ell va néixer i la seva empremta es respira per tot el poble. Així, en la nostra proposta enllacem el seu protagonisme i fem un homenatge al Canigó que és el nom d’una de les seves obres escrites més importants.

En la nostra intenció de buscar l’acció, la visió i l’harmonia de l’entorn, hem pensat en la poesia com un joc i que fos present en l’espai públic. En aquest punt, prenem Joan Brossa com a referent mundial de la poesia visual que descontextualitza.
A la zona del parc, agafem les lletres del Canigó en gran format, i les escampem amb els seus signes de puntuació, disseminats per l’herba formant un conjunt curiós i atractiu. Són grans estructures escultòriques que, al seu torn, constitueixen zones de joc i lloc per asseure’s.

Google Maps