Cúspide

Cúspide es un projecte enfocat a l’obertura del bibliobús per a totes les persones que ho requereixin. El projecte està ubicat a la plaça del Ajuntament de la localitat de Castellví de Rosanes, un poble del Baix Llobregat amb una població aproximada de 1.826 persones.
L’objectiu d’aquest projecte es fer créixer la figura del bibliobús, no només amb la seva arribada, sinó activar la plaça del poble per que es pugui utilitzar els tres cents seixanta cinc dies del any i les vint-i-quatre hores del dia.
El projecte consisteix amb la col·locació a la plaça del “tòtem”. Aquesta es una estructura multifuncional. Consta d’un ordinador on poder fer comandes de llibres, revistes, pel·lícules i també CD’s de música. Amb un espai per la col·locació d’un projector, endolls i dos espais on guardar els materials.
Els materials estan formats per uns pals de fusta, unes teles i uns colzes que fan d’unió. Al ser aquesta estructura modular, les opcions per crear espais son infinites. Es poden crear espais per llegir, per fer lectures, també titelles per els mes petits, i fins i tot, cinemes d’estiu a la nit i, espais amb ombra on poder gaudir de la lectura. Al ser modular, l’espai s’adapta a les necessitats del moment i al finalitzar les activitats, es pot guardar i, la plaça torna a estar lliure per qualsevol altre activitat.

Autor: Jordi Hernández

Bau, Centre Universitari de Disseny

Professors: Mariona Genís, Cecilia Gorriz, Joan Maroto

Google Maps