PREMIS FAD 2024

___________________________________________________________________________

«INACTUAL», CONFERÈNCIA DE L’ARQUITECTE JORDI BADIA

Dia: 26 de juny a les 19.00h.

Lloc: Auditori del Disseny Hub Barcelona. Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38. Barcelona

Format: entrada lliure
Accés: amb registre previ AQUÍ

Jordi Badia, reconegut arquitecte i jurat dels Premis FAD Internacionals 2024, oferirà aquesta conferència que porta per títol «Inactual», on farà un recorregut per les darreres obres de BAAS arquitectura.

Aquesta ponència està organitzada per ARQUIN-FAD en el marc de les Setmanes d’Arquitectura 2024, que tindrà lloc del 14 de maig al 28 de juny, organitzades per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van de Rohe i amb cinc socis estratègics:  el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya48h Open House BarcelonaConstrumat , el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona i ARQUIN-FAD.

____________________________________________________________________________

CERIMÒNIA DE LLIURAMENT DELS PREMIS FAD 2024

Dia: 11 de juny a les 18.00h.

Lloc: Disseny Hub Barcelona. Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38. Barcelona

Format: presencial amb invitació
Accés: amb registre previ. Enllaç al registre AQUÍ.

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme culminen cada any en una gran cerimònia de lliurament, un punt de trobada anual on els arquitectes més consagrats d’Espanya i Portugal es barregen amb els nous talents i on els estudiants d’arquitectura participants als Premis Habitàcola es poden relacionar amb els seus referents.

Durant la cerimònia es donaran a conèixer els guanyadors de la 66a edició dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, la 19a edició dels Premis FAD de Pensament i Crítica, la 11a edició dels Premis FAD Internacionals i la 36a edició dels Premis Habitàcola per a estudiants.

ARQUIN-FAD, l’Associació Interdisciplinària del Disseny de l’Espai del FAD, impulsora d’aquests guardons, va tancar la convocatòria amb un total de 415 obres presentades a concurs en les diferents premis.

Aquest any els jurats que han valorat les obres han estat formats per reconeguts professionals del sector i presidits per Beth Galí, Javier Fernández Contreras i Jordi Badia.

Aquests guardons són els més longeus d’Europa en el sector i un dels més prestigiosos de la península Ibèrica. Es van instituir l’any 1958 amb l’objectiu d’impulsar les corrents d’avantguarda i reconèixer la qualitat en els nous camins i investigacions obertes respecte als llenguatges tradicionals.

Aquesta acte forma part del  programa de les Setmanes d’Arquitectura 2024 que tindrà lloc del 14 de maig al 28 de juny, organitzades per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van de Rohe i amb cinc socis estratègics:  el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya48h Open House Barcelona,  Construmat  el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona i ARQUIN-FAD.

Properament més informació.

_________________________________________________________________________

OBRES SELECCIONADES

ARQUIN-FAD impulsa cada any els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme. Són un dels guardons més longeus i prestigiosos del sector i enguany celebren la seva 66ª edició.

La convocatòria es va tancar a finals de gener amb un total de 415 obres presentades: 341 corresponents als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, 21 als Premis FAD Internacionals i 53 als Premis FAD de Pensament i Crítica.

Els jurats professionats dels reconeguts Premis FAD han fet pública la llista de les obres seleccionades, aquest any amb una novetat: aquesta llista inclou les obres finalistes i obres seleccionades. Al llarg de les primeres setmanes de maig donarem a conèixer les obres finalistes que seràn les que optaran a premi.

En aquesta edició, els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme van tancar aquesta convocatòria amb un total de 341 obres presentades de les quals s’han seleccionat 51 projectes: 20 corresponen a la categoria d’Arquitectura, 8 d’Interiorisme, 9 de Ciutat i Paisatge i 14 d’Intervencions Efímeres. Representant així una imatge àmplia del panorama actual de l’arquitectura i interiorisme de la Península Ibèrica.

Els Premis FAD Internacionals destaquen la feina dels arquitectes i estudis peninsulars arreu del món. Aquest any arriben a la seva onzena edició amb un total de 21 propostes rebudes, de les quals s’han escollit 12 projectes seleccionats.

Per últim, els Premis FAD de Pensament i Crítica aglutinen els millors textos dedicats a l’arquitectura publicats al llarg de l’any 2023. El jurat ha seleccionat 15 projectes de les 53 obres presentades.

Els projectes guanyadors de les diferents categories es donaran a conèixer en una gran cerimònia de lliurament dels Premis FAD i els Premis Habitàcola que tindrà lloc el 11 de juny de 2024 (properament tindrem més detalls de l’acte).

_____________________________________________________________________________

Els Premis FAD 2024, convocats per ARQUIN-FAD, van tancar aquesta convocatòria amb un total de 415 obres presentades: 341 corresponents als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, 21 als Premis FAD Internacionals i 53 als Premis FAD de Pensament i Crítica.

En aquesta 66a edició s’han presentat un total de 341 projectes: el volum majoritari de treballs pertanyen a la categoria d’Arquitectura amb 148 obres, seguit d’Interiorisme amb 96 obres, Intervencions Efímeres amb 58 i Ciutat i Paisatge amb 39.

Els jurats han començat a reunir-se…

Gràcies a totes les persones que han participat!

____________________________________________________________________________

ARQUIN-FAD convoca els Premis FAD 2024. Creats al 1958, es tracta dels guardons més longeus d’Europa en l’àmbit de l’arquitectura i l’interiorisme i un dels més prestigiosos de la península Ibèrica.

El període per a la proposta d’obres i presentació de material en aquesta convocatòria finalitzarà a les 12h del dimecres dia 31 de gener de 2024.

Per poder participar als Premis, es farà efectiu el pagament de la inscripció, que és de 225 euros per a les persones no associades. A partir de la primera obra presentada, el preu de la inscripció de cadascuna de les obres addicionals serà de 125 euros. Per a les sòcies i socis d’ARQUIN-FAD la inscripció és gratuïta i el preu de les obres addicionals següents serà de 50 euros. Les persones que s’associïn a ARQUIN-FAD a partir de la data d’obertura de la convocatòria i paguin la quota anual de 280 euros, el preu de la segona obra addicional i següents serà de 50 euros. Tots aquests preus són amb IVA inclòs.

Fes-te soci AQUÍ

PREMIS FAD D’ARQUITECTURA I INTERIORISME 2024

(bases català) (bases castellà) ( (bases portuguès)

Els Premis FAD arriben a la seva 66ª edició. Poden optar a premi totes aquelles obres acabades entre el 1 de gener i el 31 de desembre de 2023 en l’àmbit de la península Ibèrica i les illes. Les categories a les que es pot presentar obra són: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.

El jurat 2024 està presidit per Beth Galí i els vocals José Alberto Alonso Campanero, Mariona Benedito, Lucía Ferrater, Cristina Guedes i Gerard Sanmartí.

PREMI FAD DE PENSAMENT I CRÍTICA 2024

(bases catalán/ (bases castellano / bases portugués)

Es convoca la 19ª edició del Premi FAD de Pensament i Crítica. Poden presentar-se els treball publicats (no s’acceptaran treball inèdits) en l’àmbit de la península Ibèrica, amb data de publicació original del 2023.

El jurat està presidit per Javier Fernández Contreras i els vocals Marta Poch i Roger Subirà

PREMIS FAD INTERNACIONALS 2024

(bases catalán / bases casellano / bases portugués)

ARQUIN-FAD convoca la 11ª edició dels Premis FAD Internacionals. Poden optar-hi tots els estudis amb la seu principal a la península Ibèrica i les illes. L’àmbit dels premis és tot el món menys la península Ibèrica. En aquesta convocatòria i per tal de recollir un panorama ampli de les obres fetes pels arquitectes peninsulars per tot el món es podran presentar les obres acabades entre l’any 2021 i el 2023, ambdós inclosos. S’acceptaran obres que responguin als àmbits següents: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.

El jurat el presideix Jordi Badia i té com a vocals Andrea Arriola Fiol i Marta Peris.