Lliurament de diplomes dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i dels Premis Habitàcola

15.07.21 a les 19h.

Auditori del Disseny Hub Barcelona. Pl. de les Glòries Catalanes, 37. Barcelona. L’acte també es podrà veure online en streaming.

Un any més arriba l’entrega dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, juntament amb els Premis FAD Internacionals, Premis FAD de Pensament i Crítica i Premis Habitàcola, a la nit de l’arquitectura a Barcelona. L’acte tindrà lloc a l’Auditori de l’edifici Disseny Hub Barcelona, amb aforament limitat, per tal de fer entrega dels diplomes als guanyadors d’aquest any.

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, que enguany arriben a l’edició número 63, són els guardons més longeus i reconeguts del sector a nivell d’Espanya i Portugal. El dia 15 de juliol es reconeixeran els projectes guanyadors en les diferents categories dels premis: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres. D’entre totes les obres inscrites, el jurat ha escollit enguany 21 projectes finalistes i 38 obres seleccionades, totes elles exposades a la mostra «El millor disseny de l’any».

El mateix dia es farà entrega dels diplomes als millors projectes dels Premis FAD Internacionals (8a edició), atorgats a projectes internacionals realitzats per estudis que tenen seu a Espanya o a Portugal i que aquest any compten amb 6 projectes seleccionats i n’hi ha 4 de finalistes. Es reconeixeran els guanyadors dels Premis FAD de Pensament i Crítica (16a edició) a publicacions i textos dedicats a l’arquitectura publicades durant el 2020, enguany amb 6 finalistes i 6 obres seleccionades. Per últim, els Premis Habitàcola (33a edició), dirigits a estudiants d’arquitectura i disseny que enguany reflexionen sobre el lema «El carrer del segle XXI», i compten amb 10 projectes finalistes.

___________________________________________________________________________

Conferència «Arquitectures de Ricardo Bofill»

17.06.2021 a les 19h.

Disseny Hub Barcelona. Pl. Glòries Catalanes, 37.Barcelona

L’acte tindrà lloc a l’Auditori de l’edifici Disseny Hub Barcelona amb l’aforament limitat. És obligatori l’ús de mascareta durant tot l’acte.

L’acte tindrà lloc presencialment amb registre previ obligatori. Per tal de complir el protocol sanitari contra la Covid-19, cada assistent haurà de reservar l’entrada amb les seves dades personals (no s’admetrà la duplicitat d’entrades amb el mateix nom). Les acreditacions començaran a partir de les 18:30h.

Ricardo Bofill, reconegut arquitecte i urbanista català i President del Jurat dels Premis FAD d’Arquitectura Internacional d’enguany, oferirà una conferència organitzada per ARQUIN-FAD en el marc del programa «El millor disseny de l’any». Serà una bona ocasió per conèixer el seu punt de vista pel que fa a la creació arquitectònica i urbanística, i per a analitzar la seva visió sobre l’evolució del sector al llarg dels anys.

Bofill va impulsar l’any 1963 la creació del Taller d’Arquitectura, un grup format per  professionals pluridisciplinaris amb l’objectiu de donar resposta a les problemàtiques arquitectòniques des de la mirada d’enginyers, urbanistes, sociòlegs, escriptors, directors de cinema i filòsofs. Durant molts anys aquest grup ha desenvolupat projectes de diferent naturalesa arreu del món, ja siguin equipaments culturals, terminals d’aeroports, instal·lacions esportives, edificis d’oficines o projectes urbanístics, entre d’altres.

Des de principis de la dècada dels 2000 la tasca principal del Taller d’Arquitectes es va reagrupar a la seva seu barcelonina, en una antiga fàbrica de ciment, per tal de seguir desenvolupant projectes internacionals des de l’escala urbana, contribuint a un nou urbanisme integrat. Bofill té la capacitat de fer un disseny exitós sent coneixedor del context i la realitat de les diferents ciutats, sumant el seu know-how amb l’experiència global.

L’arquitecte català ha conceptualitzat obres arquitectòniques tan reconegudes com són W Hotel Barcelona, 3900 Alto Road, Walden-7, la terminal 1 de l’Aeroport del Prat o la prolongació de La Castellana, a Madrid, entre d’altres. 

____________________________________________________________________________

Exposició “El millor disseny de l’any”

Exposició oberta del 02.06.21 – 29.08.21

Disseny Hub Barcelona

Pl. de les Glòries, 37-38 Barcelona

Accés lliure (sense reserva prèvia).
Exposició oberta de dimarts a diumenge, de 10 h a 20 h.
És obligatori l’ús de la mascareta.

El FAD, amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona, organitza la 10a edició de l’exposició «El millor disseny de l’any», un recull de les obres guanyadores i finalistes, tant de professionals com d’estudiants, dels premis organitzats per les associacions del FAD, alguns d’ells els més longeus i reconeguts en les seves respectives disciplines: Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació, Premis ADI de Disseny Industrial, Premis FAD d’Art, Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura i disseny. Es tracta d’una mostra imprescindible per a conèixer la situació en què es troba el sector del disseny i l’art aquest darrer any.

A l’exposició s’hi poden veure més de quatre-centes obres, totes elles avaluades per jurats professionals de prestigi en cadascun dels sectors creatius. Les peces s’han seleccionat seguint estrictes criteris d’excel·lència, innovació i originalitat.

La 63a edició dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme ens mostra les darreres tendències agrupades en les cinc seccions dels guardons: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i paisatge i Intervencions efímeres. A l’exposició es podran veure les obres seleccionades i finalistes a la 8a edició dels Premis FAD Internacionals, dels Premis FAD de Pensament i Crítica en la seva 18a edició i dels Premis Habitàcola, dirigits a estudiants d’arquitectura i disseny que reflexionen sobre el carrer del segle XXI.

______________________________________________________________________________

Ja tenim les obres finalistes i seleccionades AQUÍ.

Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme

En aquesta 63ª edició s’han presentat un total de 368 projectes: el volum majoritari de treballs pertany a la categoria d’Arquitectura amb 169 obres, seguit d’Interiorisme amb 114 obres, Ciutat i Paisatge amb 39 i Intervencions Efímeres amb 46 obres.

Del total d’obres presentades, el jurat ha escollit 21 projectes finalistes i 38 obres seleccionades en les diferents categories.

En la categoria d’Arquitectura el jurat ha destacat projectes que interpreten amb sensibilitat paisatges construïts o naturals, que troben oportunitats en transformar més que inventar, que qüestionen maneres de l’habitar i reflexionen sobre les possibilitats de materials i sistemes constructius.

Pel que fa a la categoria d’Interiorisme, destaca una tendència d’intervencions que extenen els límits de l’interiorisme, que amplien les idees de preservació i reutilizació trobant, en àmbits aparentment sense qualitats, narratives amagades capaces de desvelar el potencial amagat de l’espai.

En la categoria de Ciutat i Paisatge s’han destacat projectes que posen l’arquitectura al servei de les persones, que posen en relleu i intensifiquen l’experiència d’allò públic, que treballen amb els caràcters identitaris, que conformen els espais definint aproximacions que destaquen les experiències físiques i sensorials.

Finalment, en la categoria d’Intervencions Efímeres, s’han destacat intervencions que, tot i ser efímeres, doten de sentit i valor comunicatiu i evocador l’objecte en sí mateix, que creen mons alusius i onírics capaços de qüestionar la noció de realitat desvelant altres paisatges mentals que conviuen amb la realitat física.

Premis FAD Internacionals

Els Premis FAD Internacionals arriben enguany a la seva 8a edició, amb un total de 36 propostes rebudes de les quals s’han escollit 4 projectes finalistes i 6 projectes seleccionats, els quals destaquen la feina dels arquitectes de la península en el context internacional amb obres a Mèxic, Taiwan i Paraguai.

Premis FAD Pensament i Crítica

Els Premis FAD de Pensament i Crítica, que aglutinen els millors textos dedicats a l’arquitectura publicats al llarg de l’any 2020, arriben enguany a la 16a edició.

El jurat ha escollit un total de 6 obres finalistes i 6 seleccionades d’entre les 67 obres presentades, que destaquen per la investigació i el coneixement crític de l’arquitectura i el seu entorn.


El primer contacte del jurat dels Premis FAD 2021 format per Fabrizio Barozzi (president), Agnès Blanch, Daria da Seta, Manel Marin, Pedro Matos Gameiro i Rosa Rull (vocals) amb les 368 obres presentades va tenir lloc els dies 19 i 20 de febrer a la seu del FAD, el Disseny Hub Barcelona.

Aquest any el volum majoritari de treballs pertany a la categoria d’Arquitectura amb 169 obres, a continuació Interiorisme amb 114 obres, Ciutat i Paisatge amb 39 i Intervencions Efímeres amb 46 obres.

També han començat les reunions els jurats del  Premi FAD de Pensament i Crítica format per Jorge Torres (president),  Susana Landrove i Joan Olona (vocals) i el dels Premis FAD Internacionals amb Ricardo Bofill com a president i Lucia Ferrater i Pau Sarquella com a vocals .


Els Premis FAD 2021 van tancar aquesta convocatòria amb un total de 471 obres presentades, de les quals 368 corresponen als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme (169 Arquitectura, 114 Interiorisme, 39 Ciutat i Paisatge i 46 Intervencions Efímeres), 67 als Premis FAD de Pensament i Crítica i 36 als Premis FAD Internacionals.

El jurat ja es reuneix…

Gràcies a tots els participants!


L’ARQUIN-FAD convoca els Premis FAD 2021. Creats al 1958, es tracta dels guardons més longeus d’Europa en l’àmbit de l’arquitectura i l’interiorisme i un dels més prestigiosos de la península Ibèrica.

El període per a la proposta d’obres i presentació de material en aquesta convocatòria finalitzarà a les 12h. del dimecres dia 27 de gener de 2021.

Per poder participar en els Premis es farà efectiu el pagament de la inscripció, que és de 125 euros per als no associats, IVA inclòs. A partir del primer treball presentat, el preu d’inscripció per a cada un dels treballs addicionals serà de 30 euros. La inscripció serà gratuïta per als socis d’ARQUIN-FAD o els qui se’n facin socis i hagin pagat la quota anual. ARQUIN-FAD no acceptarà cap obra que hagi estat presentada en edicions anteriors dels PREMIS FAD.

PREMIS FAD D’ARQUITECTURA I INTERIORISME 2021

( bases català bases castellà / bases portuguès )

Els Premis FAD arriben a la seva 63ª edició. Poden optar a premi totes aquelles obres acabades entre el 1 de gener i el 31 de desembre de 2020 en l’àmbit de la península Ibèrica i les illes. Les categories a les que es pot presentar obra són: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.

L’arquitecte Fabrizio Barozzi presidirà el jurat acompanyat pels vocals: Agnès Blanch, Daria de Seta, Manel Marín, Pedro Matos Gameiro i Rosa Rull.

*Joan March ha renunciat per incompatibilitat i l’ha substituït Manel Marín.

PREMI FAD DE PENSAMENT I CRÍTICA 2021

( bases català / bases castellà / bases portuguès )

Es convoca la 16ª edició del Premi FAD de Pensament i Crítica. Poden presentar-se els treball publicats (no s’acceptaran treball inèdits) en l’àmbit de la península Ibèrica, amb data de publicació original del 2020.

El jurat d’enguany està integrat per Jorge Torres com a president i els vocals Susana Landrove i Joan Olona.

PREMIS FAD INTERNACIONALS 2021

( bases català / bases castellà bases portuguès )

ARQUIN-FAD convoca la 8ª edició dels Premis FAD Internacionals. Poden optar-hi tots els estudis amb la seu principal a la península Ibèrica i les illes. L’àmbit dels premis és tot el món menys la península Ibèrica. En aquesta convocatòria i per tal de recollir un panorama ampli de les obres fetes pels arquitectes peninsulars per tot el món es podran presentar les obres acabades entre l’any 2018 i el 2020, ambdós inclosos. S’acceptaran obres que responguin als àmbits següents: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.

El jurat d’aquest any està integrat per Ricardo Bofill com a president i els vocals Lucía Ferrater i Pau Sarquella.