UNION.bcn

Union és el nou concepte de parada ambulant. Es tracta d’un sistema d’ús públic i comú per a les ciutats, el qual esdevé mobiliari i escenari urbà. La gran variabilitat que presenta Union permet que el sistema s’apropiï d’identitats diferents en funció de la ciutat on se situï.

En aquest cas, ens centrem en Union Barcelona, la nova imatge de la ciutat, basada en la Identitat Cultural de Barcelona.

Union és nòmada, innovadora i sostenible. Senzilla però alhora flexible gràcies a la seva composició de caràcter modular. Inspirada en el concepte Lego, Union es presenta com l’arquitectura lego temporal capaç de generar un espai ordenat a través d’encaixos que estimulen el joc compositiu, creant un nombre infinit de solucions, des d’estructures més simples a més complexes.

Union es descriu per si sola com la tela en blanc, ja que cada venedor li confereix el seu caràcter personal. Apropiant-se d’Union es poden generar diferents parades en funció de la seva finalitat, tot creant noves i sempre diferents experiències per als seus visitants. Fomenta així la interacció social entre venedor i comprador, sent un sistema sempre a disposició dels seus usuaris per a gaudir de noves vivències.

Union es proposa com una parada ambulant temporal que diàriament es munta i desmunta per a la seva reutilització en noves parades ambulants. D’aquesta manera, Union crea una comunitat de venedors que sempre atents a l’organització dels diferents mercats intercanvien les seves experiències. A més, aquesta reutilització fa que la proposta sigui sostenible precisament per la llarga vida que es dóna al sistema Union.

L’aplicació informàtica que es presenta conjuntament amb aquesta proposta permet mantenir, a més, als venedors interconnectats entre si generant una xarxa social i professional de contactes.

Així és com es defineix Union, la nova parada ambulant de Barcelona.

Google Maps