LaGarita

Sistema modular de guixetes de platja que sorgeix com a solució davant la menystinguda falta d’espai dedicat a l’emmagatzematge arreu de les platges de les ciutats costeres.
El sistema proposat ofereix la possibilitat a l’usuari/a de la platja d’emmagatzemar gratuïta i temporalment les seves pertinences. A través d’una plataforma digital, on l’usuari queda registrat, aquest, introdueix un codi que serà el que introduirà després a la pantalla interactiva del mòdul per poder obrir la guixeta. D’aquesta manera s’evita l’ús de claus o cadenats, elements fàcils de perdre i propensos al ràpid deteriorament. La implementació d’aquesta solució resultaria en un possible descens dels petits furts a les platges, ajudant així a promoure una experiència més despreocupada i amable del conjunt de l’espai.
Tot i la funció hermètica de l’element, aquest procura vestir-se d’un caràcter divertit i amigable mantenint, però, l’elegància i neutralitat que caracteritza el conjunt del mobiliari urbà. A través de la forma i la materialitat el sistema obté una presència resistent a l’ús continuat, a l’abrasió de la sorra i al contacte amb la sal. La peça, que s’alimenta d’un panell fotovoltaic situat a la coberta, no necessita estar connectada a la xarxa elèctrica, de manera que conceptualment és igual de versàtil que un banc o una paperera. És senzilla d’utilitzar i fàcil de mantenir. La Garita inclou en el seu sistema quatre guixetes grans, tretze d’estàndard, una paperera dividida en envasos i rebuig i un espai reservat per a publicitat, que tant pot ser dedicat a campanyes municipals o a un ús de caire més comercial (una fàcil manera de fianançar la peça). La pantalla interactiva pot col·locar-se on es cregui més oportú ja que ocupa l’espai d’una guixeta. De la mateixa manera, la coberta, al ser un mòdul independent, permet col·locar-se seguint la millor orientació solar possible.

Autors:

Carme Rosselló Oliver, Pau Gelpí Roig

ETSAB, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona

Professor:

Lluís Giménez Mateu

Google Maps