LA MALETA A LA PLAYA

La problemàtica trobada en la majoria de les platges és la manca d’interacció entre usuaris per la manca d’espais que fomentin activitats per a la interacció social.

Es planteja un espai polivalent en el qual l’única finalitat és proposar diferents usos perquè qualsevol usuari de la platja pugui utilitzar-lo.

La proposta gira al voltant de la idea de portar la maleta a la platja, que es divideix en diferents apartats per atorgar diferents usos. Plantegem una proposta versàtil en la qual la funció ve determinada tant per l’entorn on se situa com pel flux d’usuaris que hi intervenen.

Tot i que la proposta es pot adaptar a qualsevol entorn, ja sigui platja o passeig marítim, ens hem inspirat en la Platja de Xeraco a València, perquè tot i albergar un aforament elevat de persones, no es planteja cap activitat destacada per a la interacció social. La maleta es mimetitza principalment amb l’entorn marítim gràcies a la seva materialitat i el seu color tan característic de la fusta de pi. La seva forma hermètica, encara que lleugera (amb poc pes visual) i els seus panells generats per llistons evoquen a la imatge etèria de la platja que tots tenim en ment.

Autors:

Ilse Natalia Seas Montenegro, Andrea Climent Corts, Alberto Gómez Vico

EASD, Escola Superior d’Art i Disseny de València

Professor:

Ignacio Carbó del Moral

Google Maps