Gut & Co

A.

Tot parteix d’una lletra, una idea molt simple que s’ha convertit en una estructura rígida, sòlida i apte per ser una parada de llibres.

Des del minut 1 s’ha procurat crear aquest ambient literari, i poder donar una nova oportunitat a una típica parada ambulant.

La parada s’ha situat a l’emblemàtic mercat de la Plaça Major de Vic (Catalunya), amb la idea de promoure i mantenir l’hàbit de la lectura i d’incentivar el reciclatge dels llibres que ja no s’usen.

La A sorgeix bàsicament com a element que engloba o recorda al món literari i a partir d’aquí simplement se li ha anat donant forma fins a obtenir aquesta estructura en forma d’acordió.

Era molt important per a nosaltres obtenir un resultat que disminuís el temps normal de muntatge d’una parada —amb el producte inclòs—, per aquest motiu tant l’estructura com mobles s’han dissenyat expressament amb rodes per tal de facilitar la feina als paradistes i l’estructura és una sola peça que es desplega per tal d’agilitzar el procés de muntatge.

L’estructura té una forma que recorda a una tenda de campanya, fet així expressament per tal d’obtenir un mínim d’aixopluc pel paradista i els llibres, ja que són un element molt delicat. Els mobles seguint amb premissa que fossin sostenibles s’han dissenyat amb caixes de plàstic de fruita del mateix mercat, de manera que es genera aquest cicle de reciclatge no només en els productes a vendre en qüestió, sinó que també ho fa la mateixa parada agafant els excedents dels altres paradistes per obtenir un lloc on emmagatzemar els llibres.

Google Maps