Forum Bar

Fòrum Bar és el xiringuito de segle XXI. Una actualització d’un espai tan important com comú en totes les nostres costes. Es replanteja la formalitat del xiringuito estàtic a un de dinàmic que s’adapta a les necessitats de la platja i de cada habitant.

El xiringuito es construeix a partir de quatre senzills mòduls (plataforma, coberta mòbil, coberta fixa i mòdul tancat fix) que es multipliquen, s’expandeixen i es col·loquen allà on facin falta. La proposta no és única, sinó que hi ha infinites combinacions. Es tracta de crear un espai divertit, flexible, canviant, pensat per ser el punt de partida d’un nou concepte de bar.

Disposa d’una zona composta de plataformes, que es superposen i es configuren per donar lloc a espais de diferents altures, que conviden a reflexionar sobre la forma d’habitar la platja.

Aquests nous espais són, en definitiva, llocs de trobada, en què les activitats comunes es converteixen en experiències úniques.

S’utilitza un sistema constructiu de bastida, per la seva fàcil modulació i muntatge, amb tancament de panells i lames de fusta al costat d’una coberta tèxtil.

Així, es desenvolupa un sistema que no només és ràpid i poc agressiu tant en la seva fabricació com execució, sinó que a més els materials poden ser reutilitzats ​​sense necessitat de transformació. S’intenta en tot moment respectar el medi ambient, protegir el paisatge de la platja i crear un espai el més sostenible possible.

Fòrum Bar reuneix les activitats d’un xiringuito típic i manté el lloc com un espai de descans i gaudi, fent de l’experiència una barreja de senzillesa i complexitat perfecta per reinventar l’arquitectura del nostre litoral.

Autors:

Ana del Hierro Navarro, Valverde de Alda Quintana, Paloma Mayor Isach

Universidad Politécnica de Madrid – Escuela Técnica Superior de Arquitectura

(Lliure, no ha participat professor)

Google Maps