Fils de foc

Proporcionar experiències en contacte directe amb el paisatge, reflexionar sobre el paisatge des de diferents disciplines acadèmiques i traduir les experiències en una transformació de l’entorn.
Ensenyar i apendre des del paisatge.
Es preten recuperar un paisatge del passat que sostentava a la vila, plantejant el pati com un paisatge que es transformi, un paisatge que canvii i evolucioni en un període de temps i que sigui educatiu.
Des que èrem petits sempre feiem mans i mànigues per a poder sortir del pati i viure les experiències de la vida real. El pati és un espai tancat que forma part de l’escola i la relació que s’estableix és tan sols profesor-alumne. Aconseguir que aquests límits físics que es troba el nen amb la ciutat es desdibuixin, és cosa del pati. No només fer existir la relació d’alumne-professor sinó convertir-ho en alumne-professor-ciutadania en un únic espai, un espai compartit per tothom, un espai públic i fent que els valors i les experiències de la ciutat cooperin junts entre alumne i ciutat.
Els conceptes i les idees plantejades materialitzen el pati en un camp de vímet. Un camp plantat pels propis nens de l’escola on se n’extreurà el vímet, fruit produït per aquesta plantació, i que servirà d’instrument educatiu. Amb la intenció que el nen es senti immers en el camp, pugui perdre’s dins d’ell i contemplar l’entorn transformat per ell mateix.

Google Maps