Escolta’m

Aquest projecte es basa en la formalització d’una proposta de disseny al pati d’una escola, que permeti replantejar les relacions, activitats i experiències que hi ha en l’entorn escolar.
El nostre projecte s’ubica a la llar d’infants Món Petit de Gavà, per a nens de 0 a 3 anys. Aquesta és una mica més peculiar que la resta, ja que es basa en l’educació Montessori, un mètode educatiu ideat per l’educadora María Montessori.

Aquest mètode es basa en la llibertat dels moviments del nen, en les necessitats bàsiques, l’aprenentatge d’activitats de la vida pràctica, el contacte amb l’entorn, la realitat i la naturalesa. En aquest trànsit de coneixement les educadores no intervenen en el seu aprenentatge, basat en una educació activa, on el nen avança només en les seves habilitats cognitives.
El pati del projecte anteriorment es trobava en situació precària, amb parets atapeïdes d’humitat i paviment en mal estat, que també s’ha d’incloure, la qual cosa no acompanya l’estètica proposada pel mètode que segueix el centre.

Per al nou redisseny de l’espai, s’ha proposat crear diferents ambients i atmosferes, per això, el pati s’ha dividit en els quatre elements de la naturalesa. D’aquesta manera, permet al nen explorar i trencar els seus límits a través de tots els seus sentits.
Amb el nou pati, aconseguim que els pàrvuls desenvolupin les seves habilitats i una experimentació sensorial més gran a partir de cada detall com a materials, olors, sorolls, colors, distribucions… donant una importància vital al desenvolupament de l’oïda. En aquesta edat estan en plena exploració i fan servir els cinc sentits per al seu enriquiment. D’aquesta manera reforcem l’aprenentatge basat en el sensorial, gràcies al so que produeix els objectes quotidians i visuals, creant així noves atmosferes, primordials en el creixement dels nens.

Google Maps