BÜRSING BOLLARS (Reventando pelotas)

Des de fa temps, el futbol ha tingut una presència destacada als patis escolars, en molts col·legis aquesta activitat ocupa gran part de la zona de joc, en ocasions generant episodis de violència i/o rebuig.

Amb el projecte Bürsing Bollars (rebentant pilotes), proposem construir una sèrie d’estructures que fomentin la cooperació i el treball en equip, a més de contrarestar el bullying i la discriminació de gènere. Amb això, es pretén trencar amb tòpics com “els nens han de jugar a futbol ” o “les nenes juguen a nines”, per reconduir les clàssiques activitats de l’hora del pati en conjunt amb les diferències de gènere que desafortunadament continuen succeint.

Sota els elements constructius que proposem, es pot extreure una segona lectura, ja que les pilotes es vinculen amb els nens, sinònim de violència, agressivitat, discriminació i predomini en l’espai de l’esbarjo. Mentre que, d’altra banda, els pals d’escombra fan referència a les nenes entorn del tòpic de les tasques domèstiques equivalent a la discriminació de gènere.

A nivell de muntatge, Bürsing Bollars inclou un manual d’instruccions on es mostra com s’han de realitzar els encaixos de les pilotes i els pals, donant un ús alternatiu a aquests objectes descontextualitzats del seu significat original. En la construcció d’aquestes estructures es requereix la cooperació dels nens a mesura que es van encaixant les peces, per construir un conjunt de sistemes estables. A més, una vegada muntats els conjunts d’estructures, es poden incorporar diferents tipus de teles reciclades perquè, d’una banda, es generin ombres per protegir-se del sol, i per una altra experimentar amb textures i sensacions.

Google Maps