Same Stars

Same stars pretén tornar a les ciutats les estrelles que han anat desapareixent amb l’arribada de les grans urbanitzacions, que provoquen contaminació lumínica i atmosfèrica, així com també perquè el seu ús per ubicar-se cada vegada és menys freqüent a causa de les noves tecnologies.

La nostra proposta tracta d’il·luminar les terrasses de les zones més pobres d’algunes de les ciutats més grans del món, utilitzant recursos naturals que es troben en aquests llocs. Com a exemple hem escollit la favela més gran de Rio de Janeiro: Rocinha.

Pretenem aprofitar dels recursos naturals renovables que hi ha a Rio; pel clima hi ha molt sol i pluja, però l’aigua no és potable i a la nit és una zona molt perillosa. Amb la nostra proposta intentem millorar la qualitat de vida dels habitants d’aquesta zona, aportar dignificació de l’habitatge d’aquests llocs, proveint un sistema de filtre instantani per produir aigua potable i il·luminació auxiliar de seguretat, a base de sistema fotovoltaic de llums led simulant les estrelles.

Autors: César Hernández Isiordia, Annie Baker

Escola Massana

Professor: Xavier Carrascal

Google Maps