TRÀILER DEL DOCUMENTAL “60 ANYS DELS PREMIS FAD” AQUÍ

L’ARQUIN-FAD presenta el tràiler del documental «60 anys dels Premis FAD» , que s’estrenarà en els propers mesos.  El film pretén obrir el focus dels premis FAD i ampliar la mirada cap a l’evolució de l’arquitectura catalana, espanyola i ibèrica en els darrers 60 anys en paral·lel amb els Premis FAD.  Serà un punt de partida per reflexionar sobre arquitectura i interiorisme, espai i societat i el paper dels premis en aquestes esferes.

A més, farà un recorregut per les grans fites d’aquests prestigiosos premis i mostrarà la dinàmica del dia a dia d’aquesta darrera convocatòria: el primer contacte del jurat amb les obres, les visites per la península Ibèrica, la última deliberació per decidir les obres premiades, l’exposició de les obres finalistes i seleccionades i el dia de la gala del lliurament dels premis.

En paral·lel a aquesta visió cronològica, també inclourà entrevistes a persones que han format part d’aquesta edició: jurat, finalistes, patrocinadors, junta directiva, etc., que explicaran el que ha suposat per a ells participar en aquests premis;  així com personalitats rellevants que han passat al llarg d’aquests 60 anys.

Aquest documental ha estat possible gràcies al patrocini de Hager, La Casa por el Tejado i Neolith. És un projecte d’Arquinfad realitzat per Nihao Films.

_____________________________________________________________________________

EXPOSICIÓ “EL MILLOR DISSENY DE L’ANY”

Fins el 21 d’octubre de 2018 es pot visitar l’exposició “El millor disseny de l’any”, la mostra que recull les obres finalistes i guanyadores dels premis que atorguen les associacions dels FAD i que inclouen les obres premiades, finalistes i seleccionades de aquesta 60ª edició dels Premis FAD.

Lloc: FAD. Disseny Hub Barcelona (Sala A). Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38. Barcelona

Horari: Dimarts – diumenge, 10 – 20 h
Accés gratuït.
Tota la informació AQUÍ.

______________________________________________________________________________

Premiats, Finalistes i Seleccionats PREMIS FAD 2018 Aquí

Es poden veure els vídeos d’algunes de les obres finalistes que formen part de l’exposició (entrar fitxa obra i clicar vídeo). 

Fotos de la cerimònia de lliurament dels PREMIS FAD 2018 Aquí (Fotografia: Xavi Padrós).

Conferència de la presidenta del jurat dels Premis Internacionals, Louisa Hutton Aquí (Fotografia: Xavi Padrós).

Vídeo de les visites del jurat per a la península ibèrica 2018 Aquí.

_______________________________________________________________________________

 Un any més celebrem els Premis FAD, aquest any en la seva 60 edició.

-6/6/2018

“Architecture’s debt to the city

Conferència de Louisa Hutton, presidenta del jurat dels Premis FAD Internacionals 2018

19h. Disseny Hub Barcelona (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38)

Accés gratuït amb inscripció AQUÍ

-7/6/2018

Festa de lliurament dels Premis FAD 2018 al Disseny Hub Barcelona (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38)

Accés gratuït amb invitació i inscripció prèvia AQUÍ

Programa:

19h. Votació Premis de l’Opinió

20h. Lliurament XXX Premis Habitàcola

Lliurament Premis FAD 2018

Festa fins a les 23h.

Exposició obres finalistes i seleccionades: 5 de juny al 14 d’octubre

Horari: de dimarts a diumenge de 10h. a 20h.

Aquests premis s’enmarquen dintre de la 13a edició de la Barcelona Design Week, que se celebrarà del 5 al 14 de juny, comptarà amb la implicació dels principals actors del sector a la ciutat. El FAD (Foment de les Arts del Disseny) i el BCD (Barcelona Centre de Disseny) coorganitzen per primera vegada la Barcelona Design Week amb un doble objectiu: per una banda, posicionar-la com un gran esdeveniment de ciutat, i al mateix temps, consolidar-la en el panorama internacional dels millors esdeveniments sobre disseny.

Exposició «El millor disseny de l’any» és la mostra imprescindible per veure i entendre què es cou al món del disseny avui en totes les seves expressions. Recull les obres finalistes i guanyadores dels premis que atorguen les associacions del FAD, els més longeus i reconeguts en les respectives disciplines del disseny: els Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual (ADG-FAD), els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme (ARQUIN-FAD), els Premis ADI de disseny industrial —que inclouen els Premis Delta, les Medalles ADI i el Premi ADI Cultura (ADI-FAD)—, els Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura (ARQUIN-FAD); els Premis ArtsFAD a la creació artística (A-FAD); i els Premis MODA-FAD al disseny de moda.

_______________________________________________________________________

El jurat del Premi FAD de Pensament i Crítica 2018 format per Carme Rodríguez, Guillem Carabí i Tomoko Sakamoto es van reunir a la seu del FAD, el Disseny Hub Barcelona, per revisar les 56 obres presentades en aquesta convocatòria.

________________________________________________________________________

El primer contacte del jurat dels Premis FAD 2018 format per Anna Bach (presidenta) Ricardo Carvalho, Pau de Solà-Morales, Cristina Domínguez, Carmen Moreno i Susana Pavón (vocals) amb les 392 obres presentades va tenir lloc els dies 16, 17 i 18 de febrer.

Els Premis FAD 2018 es debatran aquest any entre 392 obres: 146 d’Arquitectura, 143 d’Interiorisme, 29 de Ciutat i Paisatge i 74 d’Intervencions Efímeres.

_________________________________________________________________________

Els Premis FAD 2018 van tancar aquesta convocatòria amb 484 obres presentades de les quals 392 corresponen als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, 56 al Premi FAD de Pensament i Crítica i 36 als Premis FAD Internacionals.

Gràcies per participar!!

____________________________________________________________________________

Bases català /Bases castellà / Bases portugués

ARQUINFAD convoca la 60ª edició dels PREMIS FAD. L’àmbit dels premis és la península Ibèrica i les illes. Poden optar-hi les obres acabades entre l’u de gener i el trenta-u de desembre de 2017.

El període per la proposta d’obres i presentació de materials finalitzarà a les 12 h del dijous dia 25 de gener de 2018.

Les categories són: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.

El jurat d’enguany està integrat per:

Presidenta: Anna Bach
Vocals: Ricardo Carvalho, Pau de Solà-Morales, Cristina Domínguez, Carmen Moreno, Susana Pavón

PREMI FAD PENSAMENT I CRÍTICA 2018

Bases català /Bases castellà / Bases portugués

Arquinfad convoca la 13ª edició del Premi FAD de Pensament i Crítica.

Poden presentar-se els treballs publicats (no s’acceptaran treballs inèdits) en l’àmbit de la península Ibèrica amb ISBN del 2017.

El jurat està format per:

Presidenta: Carme Rodríguez
Vocals: Guillem Carabí, Tomoko Sakamoto

PREMIS FAD INTERNACIONALS 2018

Bases català /Bases castellà / Bases portugués

Arquinfad convoca laedició dels Premis FAD Internacionals.

Poden optar-hi tots els estudis amb la seu principal a la península Ibèrica i les illes. L’àmbit dels premis és mundial. En aquesta convocatòria i per tal de recollir un panorama ampli de les obres fetes pels arquitectes peninsulars per tot el món es podran presentar les obres acabades entre l’any 2015 i el 2017, ambdós inclosos.

Les categories són: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.

El jurat està format per:

Presidenta: Louisa Hutton
Vocals: Josep Ferrando, Diane Gray