PREMIATS, FINALISTES I SELECCIONATS PREMIS FAD 2016 AQUÍ

NOVETAT WEB PREMIS: ES PODEN VEURE ELS VÍDEOS D’ALGUNES DE LES OBRES FINALISTES QUE FORMEN PART DE L’EXPOSICIÓ. ENTRAR FITXA OBRA I CLICAR VÍDEO.

FOTOS DE L’ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS FAD 2016 AQUÍ (FOTOGRAFIA: XAVI PADRÓS)

VÍDEO DE LES VISITES DEL JURAT PER A LA PENÍNSULA IBÈRICA 2016 AQUÍ

CLIPPING PREMSA AQUÍ

EXPOSICIÓ DELS PREMIS FAD ÉS PODRÀ VISITAR FINS EL 30 D’OCTUBRE. MÉS INFORMACIÓ AQUÍ

______________________________________________________________________________________

Exposició “El millor disseny de l’any”

L’exposició recull les obres finalistes i guanyadores dels principals premis organitzats per les associacions del FAD: els Premis Laus, els Premis ADI –que inclouen els reconeguts Delta, les Medalles ADI i els ADI Cultura–, els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, els Premis Habitàcola i els Premis ModaFAD. Més de 300 peces que representen els millors treballs de l’any en les diferents disciplines del disseny (arquitectura i interiorisme, disseny industrial, disseny gràfic i comunicació visual, imatge i moda…). Una exposició imprescindible per fer-se una visió general del disseny contemporani.

L’entrada dóna accès a la instal·lació «Assaig General. Menjar, emergència sostenible i disseny» que, a l’interior d’una cúpula geodèsica, preserva les traces i els element que van fer possible l’Assaig General: elements de comunicació, dispositius de transport, mobiliari, vaixella, vestuari, càpsules audiovisuals, dades resultants de l’avaluació, els resultats dels tallers i del workshop The Materials Farm, llistes, imatges i el vídeo del making off del projecte.

Del 7 de juny al 30 d’octubre de 2016
Disseny Hub Barcelona. Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38
Horari: de dimarts a diumenge de 10:00 a 20:00 h. Dilluns tancat
Entrada individual: 3 euros
Entrada reduïda*: 2 euros
Entrada gratuïta: socis del FAD, grups d’alumnes acompanyats d’un professor d’escoles asociades al FAD i menors de 12 anys.

*(grups a partir de 10 persones, majors de 65 anys, estudiants, persones en atur, posseïdors de la tarjeta rosa, el carnet de família nombrosa o el carnet de família monoparental, visitants de les exposicions del Museu del Disseny que mostrin la seva entrada)

A partir de setembre, visites comentades a l’exposició per a grups amb reserva prèvia els dimarts i dijous de 15h a 20h i els divendres de 10h a 14h
Reserves: fadexpo@fad.cat

Preu de les visites guiades:

- No socis: 75€ per grup (fins a 25 persones)
- Socis FAD: 60€ per grup (fins a 25 persones)

Persones individuals o grups interessats en concertar visites fora dels dies i horaris esmentats, consultar disponibilitat a: fadexpo@fad.cat

 ______________________________________________________________________________________

Lliurament dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i dels Premis Habitàcola per a estudiants

Els Premis FAD són els més longeus i reconeguts a Espanya i Portugal en les seves disciplines. Enguany celebren la 58ª edició batent records d’obres presentades, un total de 30 finalistes en les seves diferents categories opten a premi. Durant l’acte també es lliuraran els Premis Habitàcola per a  estudiants que enguany han agafat com a tema l’ús dels terrats.

Dia: 8/06, 19h
Lloc: Sala A . Disseny Hub Barcelona. Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38. Barcelona

Programa:

19.00h
Votació Premis de l’Opinió
20.00h
Lliurament XXVIII Premis
Habitàcola
Lliurament Premis FAD 2016
Festa fins a les 23h

Entrada amb invitació

L’exposició dels Premis FAD es podrà visitar fins el 30 d’octubre

Horari: de dimarts a diumenge de 10h a 20h

______________________________________________________________________________________

Conferència «Swiss tendencies in architecture and the exchange with the Iberic peninsula»

El president del jurat dels Premis FAD Internacionals, Daniel Kurz, farà una breu introducció al tema proposat i s’iniciarà un diàleg entre ell, Belén Moneo i Xavier Bustos, tots tres membres del jurat dels Premis FAD Internacionals.

Gratuït amb inscripció prèvia aquí

Dia: 07/06, 20 h
Lloc: Aula B i C. planta -1. Disseny Hub Barcelona. Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38. Barcelona

Daniel Kurz

________________________________________________________________________________________

El FADfest és l’esdeveniment anual del FAD que celebra l’excel·lència creativa, reconeix la feina de professionals i empreses i apropa el disseny a la ciutadania. Un aparador per descobrir les millors propostes de l’any en arquitectura, interiorisme, disseny gràfic, publicitat, disseny industrial, artesania, art i moda que es celebra a Barcelona entre el 6 i el 12 de juny de 2016.

La festa del lliurament de la 58a edició del Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i de la 28a edició dels Premis Habitàcola serà el dia 8 de juny al Disseny Hub Barcelona.

__________________________________________________________________________________________

Oriol Pibernat, Paula Álvarez i Josep Bohigas s’han reunit a la seu del FAD, el Disseny  Hub Barcelona, per revisar les 48 obres presentades als Premis FAD de Pensament i Crítica 2016.

___________________________________________________________________________________________

El primer contacte del jurat dels Premis FAD 2016 format per Moisés Gallego (president), Patricia Barbas, Eduardo de Miguel, Maite Prats, Rosa Remolà i Julia Schulz-Dornburg (vocals) amb les 416 obres presentades va tenir lloc els dies 12, 13 i 14 de febrer.

Els Premis FAD 2016 es debatran aquest any entre 416 obres. Com és habitual, el volum majoritari de treballs presentats pertany a la categoria d’Arquitectura amb 188 obres, a continuació Interiorisme amb 117 obres presentades; Intervencions Efímeres amb 72 i Ciutat i Paisatge amb 39.

____________________________________________________________________________________________

Els Premis FAD 2016 van tancar aquesta convocatòria amb 496 obres presentades de les quals 416 corresponen als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, 48 a Pensament i Crítica i 32 als Premis FAD Internacionals.

Gràcies per participar!!

____________________________________________________________________________________________

58ª edició Premis FAD

L’àmbit dels Premis és la península Ibèrica i les illes. Poden optar-hi les obres acabades entre l’u de gener i el trenta-u de desembre de 2015.

Les categories són: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.

El jurat d’enguany està integrat per: Moisés Gallego (president), Patricia Barbas, Eduardo de Miguel, Maite Prats, Rosa Remolà i Julia Schulz-Dornburg (vocals).

11ª edició dels Premis FAD de Pensament i Crítica

Podran presentar-se els treballs publicats (no s’acceptaran treballs inèdits) en l’àmbit de la península Ibèrica amb ISBN del 2015.

El jurat està format per: Oriol Pibernat (president), Paula Álvarez Josep Bohigas (vocals).

3ª edició dels Premis FAD Internacionals

L’àmbit dels premis és mundial En aquesta tercera convocatòria i per tal de recollir un panorama ampli de les obres fetes pels arquitectes peninsulars per tot el món es podran presentar les obres acabades entre l’any 2013 i el 2015, ambdós inclosos

El jurat està format per: Daniel Kurz (president), Xavier Bustos i Belén Moneo (vocals)