Video

Nou accés al centre històric de Gironella

Plaça de la Vila
Gironella (Barcelona)

Finalista FAD Ciutat i Paisatge 2016
Premi d'opinió Ciutat i Paisatge 2016

Finalistes

Valoració del jurat:

"Aquest projecte és la prova que amb intervencions de petita escala també es produeixen grans transformacions. L'expansió de Gironella cap a l'altra vora del riu Llobregat, amb una accentuada diferència de nivell, va fer que el petit centre històric quedés separat, com si es tractés d'una illa. Igual com en la cançó popular La Roseta de Gironella, sembla que els habitants es van veure forçats a deixar enrere la seva ciutat. L'ascensor és una invitació al futur, a la rehabilitació del camí de Cal Metre que recupera el llegat històric de les estructures de fabricació de la indústria tèxtil. Cal valorar la delicadesa del lloc exacte destinat a aquesta balisa vertical, així com l'elecció del material, que oculta i revela aquest equipament modern. És destacable, també, la perspicàcia, la gestió dels recursos i les solucions constructives de l'arquitecte."

Autors:

Carles Enrich Gimenez

Aparellador:

Carles Jabardo (arquitecte municipal)

Promotor / Propietari:

Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (Diputació de Barcelona) / Ajuntament de Gironella

Contractista:

Construccions Solà Cardona

Fotògraf:

Adrià Goula

Col·laboradors:

Ada Sànchez Arcusa, Àngel Rosales Garcia, Adriana Campmany Serna, Roger Saderra Montorio

Premiats

Finalistes

Seleccionats